Skip to main content
AktivitetskalenderNyhedsoversigt

Udstilling Kongensbro den 1. og 2. juni

By 20. oktober 2023februar 25th, 2024No Comments

Det 35. Kongensbro-træf

Tænk sig, i år er det 35. gang vi skal mødes i Kongensbro og vi er nogen stykker der har været med hvert år og det er stadig lige spændende, både det at mødes med gode venner og fryde sig over at vise vinterens anstrengelser frem for et forventningsfuldt publikum.

Skov, træ og tømmer

er årets tema, det kan umiddelbart lyde lidt tamt, men tænk lige over hvor bredt emnet i grunden er. Det rækker lige fra plantemaskiner, planteplove, hegnsklippere, save, økser, motorsave, en Ferguson traktor med en Ferguson rundsav, generatorbrændesave – kløvemaskine, generatordrevet traktor, kulsviere der laver trækul, kvashugger drevet af dampmaskinen, som bliver fyret med træ. En maskine som laver tagspåner, en langtømmersav, en bloksav, en rundstokmaskine, en pælespidsemaskine, en traktor med skovspil, tømmerkraner, ja jeg kunne blive ved og stationære motorer til at trække det alt sammen, her bliver lyde og dufte for enhver smag – så der er ingen undskyldning. Vi må naturligvis også have en masse kvas, stammer, tykke og tynde, så der er nok til alle begge dage – så tøv ikke med at give os et praj om hvad netop du kan hjælpe med – gerne nu og inden den officielle tilmeldingsfrist.

Nye tiltag på pladsen

Også i år har vi nyt i støbeskeen. Vi har lavet en aftale med en gut, som har en mindre slæde til traktortræk. Derfor vil vi arrangere en form for klubmesterskab i veterantraktortræk. Vi laver 2 klasser. 1 klasse for traktorer op til 25 hk og 1 klasse for traktorer fra 25 – 40 hk. Vi gør det simpelt og kører ikke efter vægt. Ønsker man at deltage, er der nogle krav som SKAL efterleves af sikkerhedshensyn. 1: trækket skal være 35 cm over jorden (+/- 5 cm) og altid under bagakslen. 2: trækket må ikke rage længere ud end bagdækkene. Dette arrangement vil blive afviklet om søndagen. Hertil kræves tilmelding med begrænsning på 20 deltagere i hver klasse, for det må ikke trække for længe ud – så først til mølle når tilmeldingsskemaet kommer ud på klubbens hjemmeside omkring 10. april. Om lørdagen vil vi bruge arealet til behændighedskørsel. Test dine evner som traktorfører. Der vil være 3 stationer. 1: at bakke med 4-hjulet vogn, 2: læg kæden i kassen og 3: præcisionskørsel hvor et lod skal ramme kølerproppen.  Her er fri tilgang indenfor et bestemt tidsrum, så vi håber at det vil aktivere udstillerne og glæde publikum.                       Dertil kommer et telt for modeltraktorsamlere hvor de kan opstille/udstille deres samlinger (ikke for sælgere), så her kan både små og store drenge samles om deres hobby

 

Og til det vi kender

Selve udstillingen vil vi fortsætte hvor vi slap sidste år, nemlig med dyrskuestandene, gerne med flere redskaber koblet på traktorerne. I år vil vi specielt markere FORD 1000-serien og Danhorse hvis der bliver tilmeldinger nok – men det forventer vi naturligvis. Vi vil naturligvis oprette det antal stande som behøves, både af hensyn til mærker, skrueklubber og interessegrupper m.m. Dem der ønsker en præsentation af deres mærker, siger til i god tid.

Sidste år tillod vi ungdommen at feste som vi andre gjorde for 35 år siden. Det skete i et lille telt i det fjerneste hjørne. Efterfølgende fik vi flere ønsker fra det modne publikum om at de også kunne/måtte være med. Derfor vil vi i år driste os til at hyre noget musik, et mindre band, som vil spille fra 2200 – 0100 i teltet ved slagteren. Her håber vi så at fællesskabet må blomstre til glæde for alle, unge som ældre. Underholdningen foran tribunen vil i år blive lagt i hænderne på ”Den syngende kromand” fra Grønhøj Kro, så vi håber det bliver et festligt jubilæumstræf. Vel mødt