Skip to main content

Referat fra forårsturen i Himmerland

 

Det var vist tiltrængt at få gang i aktiviteterne igen, det sås tydeligt ved Region Himmerlands forårstur den 6. februar. Vi startede hos Ole Mikkelsen i Nørager som har en utrolig omfattende mærkesamling af Nuffield, Leyland og Marshall traktorer, de stod alle vegne i tætpakkede rækker og han vidste ikke engang hvor mange han havde, men det var mange. Dertil kom at han havde et stort nybygget værksted med varme i gulvet. Forhold som det fleste landbrugsmekanikere må kikke langt efter. Bygningen var udvendig prydet med mærkeskilte så ingen var i tvivl om hvad der her blev samlet på. Vi startede med morgenkaffe, som damerne havde brygget. Ole havde selvfølgelig også forhold så alle 80 deltagere uden problemer kunne få en stol ved et bord med dug, hvor vi nød de smurte rundstykker – så var der lagt op til en god dag

Efterfølgende kørte vi i kortege til Stenild, hvor vi besøgte Andreas Nielsen. Her var forholdene lige så imponerende, stort opholdsrum med varme, borde og bænke. Også her blev vi beværtet i bedste stil. Den lokale bager, som også er medlem, havde smurt de dejligste sandwich og en anden havde sponseret øllene. Derefter gik vi i ”staldene”. Her var der ligeledes traktorer og motorer i lange rækker og en omfattende samling af alskens finurligheder, en samling som var startet af Andreas’ far. Vi så gårdværkstedet, som var en tidligere stald, hvor gulvet var sænket til bunden af gyllekanalerne og terrænet muliggjorde indkørsel i gavlen. Her stod trailersprøjten, naturligvis i varme som kom fra gulvet – ja de kan, de landmænd.

Vi sluttede af i den tidligere Korgan gyllevognsfabrik som lå ca. 300 meter fra Andreas’ gård. Ivan Jensen, tidligere vognmand, viste her sin samling frem. Ivan havde i sin tid makket i grå englænder Ferguson, og havde derfra god erfaring med at shine maskinerne op, så mange af dem fremstod rigtig flotte. Her skulle vi naturligvis også beværtes. Vi fik kaffe og den dejligste kage.

Vi sluttede nu en god dag af, her var der ligeledes fremmødte fra store dele af Jylland – og det var værd at køre efter. Herfra skal der lyde en stor tak til Region Himmerland og værterne med fruer og hjælpere.

04, Hans Larsen