Skip to main content

Hot Summer i Farsø

Af Henning Jensen

I Farsø har de fået en god ide i Handelsstandsforeningen. Fire mandage i juli og august, arrangeres der Hot Summer, her sker der forskelligt hver mandag, det der interesserer os i MTKJ, er selvfølgelig den dag Arne Sørensen, også kendt som Allan Bager, samler veterantraktorer til udstilling fra kl. 17.00 til 20.00.

I år var der så også veteranlastbiler med, der var 5 stk. Jens Ole Kuk Christensen havde sin nyrestaurerede Bedford J3 med, og Søren Byrjalsen havde en mejeritankvogn med, selvfølgelig en Volvo. Men ellers havde Allan fået ringet til mere end 100 ejere af veterantraktorer, så der var dukket 85 traktorer af alle slags op på dagen.

Det er efterhånden 10 år siden, der første gang var Hot Summer med veterantraktorer. Det var afdøde Kaj Vistisen, en foregangsmand for MTKJ Himmerland, der lavede det første arrangement sammen med Handelsstandsforeningen. Da Kaj gik bort, var det Allan Bager der overtog stafetten. Så jeg var nysgerrig over, hvorfor en bager interesserer sig for gamle traktorer. Det skyldes at Allan egentlig ville være landmand. Den drøm døde en kold vinterdag i 1981/82, en af de koldeste vintre der er målt, laveste temperatur var -27,5 grad. Allan skulle hente roer i kulen, men han kunne ikke fjerne den frosne jord fra kulen, der besluttede han sig for, at han ikke skulle være landmand. I stedet kom han i lære som bager, der er der i hvert fald ikke frostgrader på jobbet. I 1986 overtog han bagerforretningen i Nørregade i Farsø, og han har ikke kigget sig tilbage siden. På dagen kommer han kl. 20.00 med sin bagervogn fyldt med nybagte rundstykker, og når de så er revet væk, er festen ligesom forbi. Allan samler på traktorer, og han har en 20 stykker. Han begyndte at samle med en Deutz D55, den byttede han med en Bukh 302, siden har han fået samlet næsten alle udgaver af de røde Bukh traktorer, han mangler de gule. Han samler Bukh fordi de er danske. Desuden har han lidt IH og Fordson Major.

Som i kan se af billederne, var der samlet rigtig mange mennesker i Farsø, mandag den 2 august, der var en fantastisk stemning, og stor interesse om alle de udstillede maskiner. Vi glæder os allerede til næste år.