Skip to main content

Vi starter kl. 10.00 på Søhøjlandets landbrugsmuseum, Lille Amerika 19, 8883 Gjern

Søhøjlandets landbrugsmuseum blev oprettet i 1993 i en kartoffelkælder, der havde tilhørt herregården Øster Kejlstrup i udkanten af Silkeborg. Museet lå allerede på dette tidspunkt inde i byområdet, i tilknytning til landboforeningens kontor, men trods det blev der fundet plads til en udvidelse med en hal på 800 kvm i 1997. Efter sammenlægning af landboforeninger blev kontoret solgt, og dermed også grunden, hvor museet havde til huse. En flytning var derfor påkrævet. Dette sker i 2018, her overdrager Silkeborg Kommune vederlagsfrit den tidligere materielgård og genbrugsplads på Lille Amerika i Gjern, lige ved siden af Søhøjlandets feriecenter, til museet.

Museet dækker tiden fra omkring 1840 med mekaniseringen af landbruget indtil ca. 1970. Der er desuden en smedje og et tømrerværksted samt en landbohusholdning. Se evt. http://www.landbrugs-museum.dk/ eller følg på Facebook: Søhøjlandets Landbrugsmuseum

Der skal påregnes entre på 25 kr. per person på Søhøjlandets landbrugsmuseum.

 

Ca. 12.00 kører vi til Næssmose, Sorringvej 61, 8600 Silkeborg

Her kan de medbragte madpakker spises.

Når sulten er stillet, ser vi Næssmose samlingen. Samlingen er startet i 1990 (ca. samme tid som MTKJ) af Frode, Søren og René. I dag drives samlingen af Søren og René, som siden 1991 har deltaget i alle træf i Kongensbro.

Samlingen var fra starten fokuseret på de små husmandstraktorer. Frode var selv tidligere husmand og havde haft en Allgaier A 111 og en 2 hjulet Vestas vogn, som han kørte mælketur med. Så den første traktor blev en Porsche P 111, men en Allgaier kom ret hurtigt til. Det greb om sig, og i dag fylder stationære og marinemotorer lige så meget som traktorerne, og der er også kommet biler og motorcykler til.

Der er ikke noget specifikt mærke der dominerer, men det må meget gerne være af dansk oprindelse eller have en god historie tilknyttet.

Til slut giver vi en kop kaffe og et stykke kage.

Vel mødt

478 Søren Kristensen

218 René Kristensen

 

Tilmelding ikke nødvendig. Dog, i tilfælde af Corona restriktioner vil tilmelding være nødvendig på tlf. René – 21703664, Søren 29611457